Biltur gjennom Norge

En roadtrip gjennom Norge!

Norge er et fantastisk land, med utrolig mye natur som er klar til å bli utforsket, og så mye mer enn det man ser på tv og film. Selv om land som USA har route 66 betyr ikke det at det er bare den du bør kjøre her i verden, eller bare den du skal drømme om. Vi er et utrolig langstrakt land, og uansett om du tar turen på Østlandet, Vestlandet, i sør eller oppover mot nord så vil du finne fantastiske utsikter og opplevelser.

Det er jo ikke sånn at du behøver å basere det på hvor du bor i landet heller. Om du er virkelig interessert så kan du kjøre hele veien, uansett om du bor i Arendal og vil helt opp til Tromsø. Ta deg et par ukers ferie, og se hva hele vårt fantastiske land har å by på. Og vi kan bortimot garantere deg at det er mer enn du tror. Tar du turen med en campingbil trenger du heller ikke å tenke så mye på utgifter for hotell og lignende. Du har alt du trenger med deg, til og med sengene!

Til og med et land som Norge har turistfeller, som Trolltunga eller kanskje Geirangerfjorden? Men det finnes skikkelig gode alternativ til det, om du vil gå litt utenfor det som er mainstream, og fange opp noe av det ekte Norge som man kanskje ikke ser så ofte. Her er noen tips:

Noen av de vakreste bilturene i Norge

En av de aller mest kjente bilturene du kan ta i Norge er kanskje Atlanterhavsveien. Først og fremst fordi det er en spektakulær vei, men også på grunn av måten veien er lagt på. Når den engelske avisa The Guardian kårer veien langs Hustadvika for verdens vakreste bilreise så vet man at man har gjort noe riktig. Og den ble også kåret til århundrets byggverk i Norge, så dette er noe enhver nordmann må få med seg, personlig. Broene er spektakulære, og selv om det virker litt farlig er det helt trygt.

For å ta en annen del av landet, så kan Vikingveien gjennom Vestfold anbefales. Det er en vei som går fra Horten og hele veien til Helgeroa. Det er ikke en veldig lang vei sånn sett, men full av interessante stoppesteder, og som navnet tilsier, attraksjoner fra vikingtiden. Blant annet har man Oseberghaugen hvor Osebergskipet ble funnet, i tillegg til at du har Norges eldste by, Tønsberg på ruten din også.

Men det er definitivt litt lenger nord de mest spektakulære veiene er, og som kanskje har aller mest å tilby når det kommer til aktiviteter og lignende. Ta for eksempel en tur ved Villmarksveien i nord som kan sies å starte gjennom en flott portal i Gran Kommune i Nordland. Og i stedet for å ta E6 nordover så kan du heller ta veistrekningen mellom Majavatn som ligger i Grane og Korgen i Hemnes kommune. Da får du muligheten til å se Norges nest største innsjø som er Røssvatnet, og i tillegg får du ta en titt på Nord-Norges høyeste fjell, majestetiske Kvigtind som ligger på 1703 meter over havet. Men det er jo viktig å tenke på hva man skal gjøre, utenom det å bare kjøre fra sted til sted.

Aktiviteter for deg på turen

Om du virkelig har bestemt deg for å ta en litt lengre biltur gjennom Norge så må det være noen gode aktivitetsideer på veien også. For eksempel så er Børgefjell nasjonalpark et fantastisk sted for deg som er glad i sportsfiske. Det er stort og variert dyreliv og du har også Røssvatnet i nærheten som har spor etter tidlig bosetning, og til og med steinalderfunn.

Men det kommer litt an på hvem man tar turen med. For er du alene eller med en kompis kan det jo fort bli litt kjedelig. Alkohol kan man jo ta med, men det er begrenset hvor mye man bør drikke på en slik tur, med tanke på at man kjører mye. For mange kan en god utløsning være gambling. Hvem vet, mens du er på tur kanskje er det en storkamp på gang.

Om det er tirsdag eller onsdag er det ikke umulig at det er en Champions League kamp på gang, og selv om du er ved en innsjø mister du jo ikke lysten på å plassere et spill av den grunn. Tenk det, å være på en fantastisk biltur samtidig som kupongen går inn? Det er minner for livet det.

Og kanskje når du lener deg tilbake i kveldssola og ønsker å slappe av litt, hvorfor ikke ta et par runder på spilleautomatene på ditt favorittcasino. Hvem vet, kanskje du også har free spins som en belønning som en lojal spiller. Det er ikke noe du behøver å bruke altfor mye energi på, det kan bare være noe du lar gå i bakgrunnen mens du forsøker å nyte livet. Og vinner du ikke, så vinner du ikke, du er tross alt på ferie, det er ikke så farlig!

Gi deg selv en god opplevelse

Det viktigste er uansett at du har det gøy, og det å oppleve Norge på sitt beste er bortimot en garanti for at du kommer til å ha det bra. Det er så mye å oppleve og se, og så mye du kanskje ikke vet om landet vårt som er verdt å vite. Uansett om du er bare med partneren din, kompisene eller med hele familien, så er dette en tur du aldri kommer til å angre på.

Og selv om det virker litt langt, forsøk å legge turen til en landsdel du ikke har vært, eller har liten erfaring med. Da får du maks ut av turen samtidig som du kommer til å ha minner og opplevelser du kommer til å prate om i flere år fremover. Og blir det sånn at du treffer på en kamp eller to, eller om jackpotten går inn mens du tar deg en øl midt i Norge et sted, så er det enda bedre!